Начало Новини Криминална хроника Спипаха турчин с марихуана

Спипаха турчин с марихуана

823

Марихуана иззеха великотърновски полицаи. Вчера в 18:00 ч. в района на Хлебозавод – Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от постоянно пребиваващ в страната 49-годишен турски гражданин, живущ в с. Куцина.

В хода на проверката е установено, че мъжът държи в себе си около 8 грама растителна маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е започнато досъдебно производство. Тази нощ в 02:35 ч. при съвместна проверка от служители на РУ – Велико Търново и Пътна полиция на лек автомобил „Нисан“, управляван от правоспособният водач П. П. (21 г.) от гр. Луковит, е установено, че водачът държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха зелена растителна маса.

При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на кокаин и тетрахидроканабинол. П. П. е дал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.