Начало За Забава Събития С детско куклено шоу и фойерверки ще започне церемонията по включване на...

С детско куклено шоу и фойерверки ще започне церемонията по включване на коледните светлини в града

1091

С детско куклено шоу и фойерверки ще започне церемонията по включване на коледните светлини в града. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Своеобразният празник ще започне в 17:00 часа днес на откритата сцена пред сградата на кметството актьорите от Държавен куклен театър Габрово ще представят забавния спектакъл „Откраднатите ботуши на Дядо Коледа”.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и екипът му в общинската администрация канят децата, жителите и гостите на старата столица да се включат в утвърдилия се като традиция празник, в който се превръща включването на коледните светлини в града. Вечерта ще завърши с атрактивни празнични фойерверки.

Повече от 1,000 са осветителните тела, монтирани в центъра на града и в кварталите. Над 100 са светещите фигури по улиците, създаващи празнично настроение.

От 1 декември ще бъде отворен и коледният базар в парк „Марно поле”. Вече започна изграждането на 25 павилиона, които са във формата на малки дървени къщички. Те ще бъдат разположени по централната алея на парка, а над тях ще бъде монтирана атрактивна светлинна украса.