Начало Новини Образование Учителка от Търново представи страната на форум в Атина

Учителка от Търново представи страната на форум в Атина

522

Евгения Бърдарова, старши учител в Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново, бе една от 7-те представители на българските педагози на  Годишната eTwinning конференция в Атина. Форумът се проведе от 27 до 29 октомври.

eTwinning е платформа за учители, главни учители, библиотекари и др., които работят в школа и детски градини. Чрез тази платформа те имат възможност да  общуват, да си сътрудничат и да развиват общи проекти.

В Годишната конференция взеха участие над 500 учители от 37 страни, чиято цел беше да проучат как eTwinning допринася за отваряне на образованието чрез иновации в преподаването и ученето.

„По време на конференцията, чрез семинари, интерактивни сесии и неофициални срещи, беше дадена възможност на участниците да споделят добри практики и да се запознаят с нови  интерактивни методи; да създадат контакти, които да прераснат в сътрудничество, както и да представят свои идеи за проекти на конкретна тема, които на по-късен етап да бъдат реализирани в eTwinning платформата с активното използване на информационните и комуникационни технологии. В състава на Българската делегация в Атина бяха седем ресурсни и масови учители от различни образователни нива – всички обединени от идеята на eTwinning.

Присъстваха Антоанета Пакова, която е Главен секретар на Центъра за развитие на човешки ресурси, Калоян Дамянов – съветник на Министъра на образованието и науката, Милена Караангова – eTwinning координатор за България, Светлана Върбанова, eTwinning посланик“, информира Евгения Бърдарова.