Начало Новини Благотворителност Автокомплекс мие коли за болно дете

Автокомплекс мие коли за болно дете

1004

Автокомплекс GT Wash във Велико Търново, адрес ул. “Беляковско шосе” №1Д (срещу КАТ) обяви, че ще мие коли с благотворителна цел. На 10 декември от 08:00 до 19:00 ч. всеки собственик на автомобил ще може да измие колата си в комплекса, като спечелените до края на деня пари ще отидат за лечението на шестгодишната Йоана. Освен това екипът на комплексът взел решение тази година да не се прави коледно парти, а парите от него да отидат също по дарителските сметки намалкото момиче.

Шестгодишната Йоана Христова вече втора година е болна от тумор на мозъка и се лекува във водеща турска клиника в Истанбул. Досега детето е претърпяло няколко операции и четири курса химиотерапия.

За да може лечението ѝ да продължи и да завърши успешно обаче, близките на момичето се нуждаят от още много средства. Досега няколко пъти обществеността на Велико Търново се трогва от историята на малкото момиче и извършва благотворителни акции за събиране на необходимите средства, които обаче са твърде много и са непосилни за събиране само от родителите ѝ.