Начало Новини Образование Рисунки на деца от Полски Тръмбеш и Велико Търново ще участват в...

Рисунки на деца от Полски Тръмбеш и Велико Търново ще участват в Национален конкурс на МВР

1242

Три рисунки на деца от Полски Тръмбеш и Велико Търново ще бъдат изпратени за участие в Национален конкурс на тема „Аз и детското полицейско управление”, организиран от ГД „Национална полиция”. В конкурса участват деца от всички детски полицейски управления на територията на страната. За област Велико Търново детските управления са осем. От всяко от тях в Областната дирекция на МВР – Велико Търново бяха изпратени по 5 от най-добрите рисунки. Специално сформирана комисия с участието на Анна Павлова, старши експерт по организация на средното образование в РУО – Велико Търново, гл. инспектор Йосиф Павлов – областен координатор по реализирането на програмата „Детско полицейско управление“, инспектор Ивелин Иванов и инспектор Боян Бартолов, зам.- областни координатори по реализирането на програмата, се събра в заседателната зала на Областната дирекция на МВР и направи своя изключително труден избор. Според регламента само три от тях могат да представят областта в националната надпревара. Автори на избраните творби са Албена Иванова, Пламен Венелинов и двамата от III Б клас на СУ „Церковски” – гр. Полски Тръмбеш и Калояна Цонева от III А клас на СУ „В. Благоева” – гр. Велико Търново.

Останалите рисунки, изпратени в Областната дирекция ще бъдат подредени в своеобразна изложба, а техните автори ще получат грамоти за участие от ОДМВР – Велико Търново.

Конкурсът за детска рисунка на тема „Аз и детското полицейско управление” е част от програмата Полицейско детско управление. Тя е инициатива на Министерството на вътрешните работи и се осъществява със съдействието на Министерство на образованието и науката, Министерство на правосъдието, Български младежки червен кръст, Българска православна църква, Български туристически съюз. Идеите и темите заложени в програмата са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата, на долекарска помощ, здраве, етика и право, децата да получат съответните знания и умения.