Начало За Забава "Аз съм Мики Маус. Те не познават човека, те виждат един костюм."

"Аз съм Мики Маус. Те не познават човека, те виждат един костюм."

1129
Keanu Charles Reeves

Киану Рийвс (англ. – Keanu Reeves) е роден в Бейрут, Ливан на 2 септември 1964 г. Името му в превод означава “прохладен бриз от планините”. Животът на актьора е повече от злочест и наситен с нещастни събития. Майката на Рийвс е англичанка, а баща му е американец с хавайски, китайски и английски произход. Израства в проблемно семейство – още като дете баща му е арестуван и лежи в затвора за продажба на хероин, а майка му е припечелвала като стриптизьорка. В израстването си посреща и изпраща няколко доведени бащи.

Най-добрият му приятел Ривър Финикс умира от свръхдоза. По-малката му сестра се разболява от левкемия. Голяма част от хонорара от филма “Матрицата” дарява на фонда на болницата, в която тя се лекува. През декември 1999 г. приятелката му Дженифър ражда тяхното мъртвородено дете, на което дали името Ава Арчър Сюм – Рийвс. През 2001 година Киану става свидетел на автомобилна катастрофа, в която загива неговата спътница и любима Дженифър.

И неговият личен живот свършва тук …

Аз не мога да стана част от такъв свят, в който съпрузите обличат жените си като жени с леко поведение, излагайки на показ всичко, което трябва да бъде съкровено. Където няма понятия като чест и достойнство и в думите на хората може да се вярва само, когато казват “обещавам”.

Където жените не искат деца, а мъжете не искат семейство. Където нещастниците се смятат за успешни, карайки колите на бащите си, а всеки, който има малко власт се опитва да ти докаже, че си нищожество. Където хората лицемерно твърдят, че вярват в Бог с чаша алкохол в ръка и без всякакво понятие за религията си. Където ревността е срамна, а скромността – недостатък. Където хората са забравили за любовта, а просто търсят най-добрия вариант за партньор.

Където хората ремонтират колите си при най-малкия шум без да пестят нито пари, нито време, а самите те изглеждат толкова жалки, че само скъпата кола може да го скрие. Където момчета пропиват парите на родителите си в нощни клубове, клатейки се под примитивни звуци, а момичета се влюбват в тях заради това.

Където M и Ж отдавна вече не се различават и където всичко това се нарича „свобода на избора”, но тези, които избират друг път, биват заклеймявани. Аз избирам свой път, жалко само, че не срещнах разбиране от хората, в които най-много го търсих…“