Начало Новини Образование Община Велико Търново е пример за активна работа с деца и младежи

Община Велико Търново е пример за активна работа с деца и младежи

832

Община Велико Търново е пример за активна работа с деца и младежи. Това каза по време на откриването на Център за превенция и спорт в Балван Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете и кметски наместници „Янтра 2000“.

Тя поясни, че Oбщината има своя стратегия как да работи и какво да прави с децата и да спази постановлението на Министерския съвет за ангажиране свободното време на децата.

„Ние това го правим от 2007 година, когато е разкрит първият център за работа с деца. Заради доброто чувство за всеотдайност на кмета на общината инж. Даниел Панов вече имаме 19 центъра за работа с деца, а от шест години организираме Детска полицейска академия. Великотърновската община доказва един пример на всеотдайност и партньорство между местна власт и всички институции – полиция, пожарна и т.н. Тази година за първи път към Лятната детска полицейска академия се присъединява и НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново. Много съм щастлива, че това лято, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“, станахме партньори със Съюза на пивоварите в България в кампанията „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат“. Великотърновска община е пример в страната за работа с деца и младежи“, отбеляза Благовеста Факирова.