Начало Новини Криминална хроника Бабо, дай парите! Ще стреляме по измамниците! Прочети още на: http://www.dnes.bg/crime/2016/11/17/babo-dai-parite-shte-streliame-po-izmamnicite.322623

Бабо, дай парите! Ще стреляме по измамниците! Прочети още на: http://www.dnes.bg/crime/2016/11/17/babo-dai-parite-shte-streliame-po-izmamnicite.322623

782
Възрастна жена от Велико Търново е дала на телефонни измамници 7,760 лева и 1,050 евро, съобщиха от пресцентъра на МВР в областния град.

Вчера в 13.30 часа в полицейското управление е потърсила съдействие 76-годишна жена, която разказала, че същия ден по обяд получила телефонни обаждания от двама непознати.

Единият позвънил на домашния ѝ телефон и се представил за полицейски служител, като обяснил, че има информация, че ще се извърши телефонна измама и е необходимо да съдейства на полицията.

За целта трябвало да събере всички налични пари, да ги сложи в торба и да ги хвърли през терасата. В същото време на мобилния ѝ телефон се обадил друг мъж, който я заплашил, че е пред входната й врата и ще влезе да вземе парите ѝ и ще я убие.

Жената се изплашила и събрала наличните си средства – 7,760 лева и 1,050 евро, поставила ги в торба и ги изхвърлила през терасата. След това бързо се прибрала, защото мнимият полицай я предупредил, че ще се стреля.

След като не чула изстрели, тя разбрала, че е измамена. По случая е започнато досъдебно производство.