Начало Спорт Спортни танци Блестящо начало на новата състезателна година за СК „Зоки“

Блестящо начало на новата състезателна година за СК „Зоки“

1420

Блестящо бе началото на новата състезателна година за танцьорите от СК „Зоки“ на международния конкурс „Пловдив оупън“. 43 състезателя на клуба спечелиха „Купа Тракия” и Гран При за стил „Съвременни танци”, както и 11 купи и 81 медала – 29 златни, 28 сребърни и 24 бронзови на Международния денс фест, който е включен в календара на Министерството на Културата.

В международния конкурс взеха участие над 1500 танцьора от шест държави. Професионалното жури се състоеше от светила в танцовото изкуство от – САЩ, Македония, Гърция, Италия и България.

Освен многобройните отличия, голямо признание са и специалните номинации и спечелени стипендии за част от състезателите – Гала Захариева и Камелия Къндева бяха номинирани за най-добри солисти жени на състезанието, Мария Светозарова и Гала Захариева спечелиха стипендия за обучение в Италия – в Академия по танци от директора на Академията – Сабрина Боско.

Мила Ангелова и Гала Захариева спечелиха златни стипендии за 14-дневно обучение в САЩ – Аризона , където директорът на “Manhattan dance project” Бил Хоталинг поема изцяло разноските на великотърновските състезателки. Камелия Къндева и Мила Ангелова спечелиха безплатно настаняване и участие в Македония – “Skopje Open” 2017 от директора на конкурса Тамара Джорчиновска. Ралица Стойчева и Ивайла Стоилова спечелиха стипендия за безплатно участие в танцов конкурс в Германия – гр. Кьолн.

Всички тези отличия станаха и повод танцьорите от Велико Търново да вземат и специалната награда на Българска федерация по спортни танцови дисциплини – „Купа Тракия”, както и парична премия от 500 лв.