Начало Новини Криминална хроника Близо 3 години затвор за хулиганаство получи мъж във Велико Търново

Близо 3 години затвор за хулиганаство получи мъж във Велико Търново

828

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново, 63-годишен мъж е осъден за хулиганство и причиняване на телесна повреда на съгражданин. Наложено му е наказание две години и осем месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66 от НК е отложено за срок от четири години, като през изпитателния срок е наложена пробационна мярка – включване в курсове за професионална квалификация, програми за обществено въздействие.

Томо М. се призна за виновен и е осъден за това, че на 07.08.2016 г. в гр. Велико Търново, ул. „Оборище“ №6, в помещение, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – викал, ругал, нанасял удари по лицето, главата и врата на П. П. като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост поради причинената телесна повреда на пострадалото лице – престъпление по чл. 325, ал. 2, пр. 2, алт. 2 вр. ал. 1 от НК.

Както и за това, че малко след това, в жилище в гр. В. Търново, ул. „Оборище“ № 8, чрез нанасяне на удари с лопата, умишлено и по хулигански подбуди причинил средни телесни повреди – счупване на петата на ляв крак и счупване на три ребра на същия пострадал – престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 129, ал. 2 от НК. Като деянието е извършено виновно при форма на вината пряк умисъл и с него не са причинени имуществени вреди. Причина за разправата е неизпълнено от страна на пострадалия обещание да извърши определена работа.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.