Начало Спорт Футбол „Болярки” закриха с купон пореден успешен сезон

„Болярки” закриха с купон пореден успешен сезон

1378

Поредната си успешна година закриха ръководството и състезателките на ЖФК „Болярки”. Отново механа „Аквая” и нейният собственик Красен Маслянков бяха любезни домакини на купона навръх студентския празник 8 декември.

„Девойките до 17 години са вицешампионки на България, Недрет Заструг бе избрана сред най-добрите млади футболисти в страната. Женският тим пък е четвърти в есенното класиране на „А” група”, припомни успехите президентът на клуба Йордан Грозданов и благодари специално на всички спонсори. Десетки приятели на клуба присъстваха на мероприятието, сред тях – началникът на НВУ „Васил Левски” бриг. ген. Пламен Богданов, проф. Димитринка Цонкова от ВТУ, директорът на НАП – Велико Търново Ивайло Здравков и др.

„Най-важното е, че имаме дух и ентусиазъм и тези хора ни подкрепят, защото ни вярват”, заяви Йордан Грозданов и увери, че подкрепата към ЖФК „Болярки” се увеличава с всеки изминал месец. „Ние сме единственият отбор в България, чиито състезателки като навършат определената възраст, задължително влизат в съответната национална гарнитура”, каза треньорът Валентин Витанов.

Бриг. ген. Пламен Богданов поздрави девойките и ги покани да продължат образованието си в НВУ „Васил Левски”. Много оригинални подаръци връчи на отбора проф. Цонкова, която подари летописна книга и заръча на Велизара Владимирова да я напълнят с история на своите успехи. Вторият подарък бе стъклена купа с 52 сентенции, като пожела на треньорите всяка седмица преди тренировки да отварят по една от тях.

От ръководството на ЖФК „Болярки” пък изненадаха с подаръци всяка една от състезателките, както и всеки от гостите, получил екип на тима със собствената му фамилия на гърба. Грамота за Сребърната си значка на БФС получи Красен Маслянков, а експертът на спортното министерство Зоя Стефанова получи един от медалите на тима, който бе първи футболен медал за нея след десетките хандбални отличия. Календари за 2017 г. на „Болярки” имаше за всички, както и огромна торта с емблемата на клуба, останалото бе музика, танци и много настроение.