Начало Спорт Футбол „Болярки“ спечелиха турнира в Севлиево

„Болярки“ спечелиха турнира в Севлиево

726

Категорично спечелиха футболистките на „Болярки“ регионалния турнир по футбол в Севлиево за девойки до 17 години. Надпреварата събра три отбора – „Севлиево лейдис“, „Гунди“ (Плевен) и „Болярки“, които играха всеки срещу всеки.

В първата среща от надпреварата домакините се наложиха с 2:1 над „Гунди“. Великотърновки, водени от треньора Павлин Дяков, решиха нещата в турнира още в първата си среща, като разгромиха севлиевки с 4:0. В третия мач „Болярки“ бяха още по-категорични и разбиха плевенчанки с 9:3, като спокойно можеха да стигнат и до двуцифрен резултат.

За първото си място „Болярки“ получиха купа, връчена им от представителя на Българския футболен съюз Александър Шатровски. Той специално похвали националните състезателки на великотърновския тим за доброто им представяне с националния екип.

Ден по-рано женският отбор на „Болярки“, който е съставен от почти същите състезателки, гостува на „Екомет 90“ в Пловдив в мач от поредния 9-и кръг на първенството на „А“ група. Великотърновки имаха възможности, но след свои грешки допуснаха по един гол през двете полувремена и отстъпиха с 2:0. „Първата част бе равностойна, но получихме крайно нелеп гол. След наша грешка, в която загубихме топката и спряхме атаката с фаул, последва центриране и топката влезе във вратата. През второто полувреме натиснахме да изравняваме, но в добавеното време в 92-ата минута нова грешка доведе до пробив на тяхна нападателка и стана 2:0. Като цяло играхме слабо, някои основни състезателки не изпълниха тактическите указания“, коментира треньорът Валентин Витанов.

Така от осемте си мача досега „Болярки“ имат 4 победи и 4 загуби, вкарали са 19 гола и са допуснали 17, това им отрежда 6-о място в класирането с 12 точки. Великотърновки обаче имат възможност да дръпнат нагоре в класирането, тъй като до края на есента имат две домакинства срещу отбори от дъното на класирането. На 20 ноември по програма те почиват, после на 26-и приемат ЖФК „Варна“, който е едва с 4 т., а накрая в отложен мач ще посрещнат и „Нефтохимик“, който досега има 7 загуби и 0:62 голова разлика.