Начало За Забава Бриджит Бардо – иконата на киното на 82 години

Бриджит Бардо – иконата на киното на 82 години

1262
Brigitte Bardot

Френската актриса и модел Бриджит Бардо (Brigitte Bardot) се превръща в една от най-желаните жени на миналия век. Камий Жавал се ражда в богато буржоазно семейство и още от малка има всичко, за което може да си мечтае – уроци, балет, пиано, голяма къща с градина, прислуга. Тя притежава и още няколко важни неща – красиво лице, сексапил, харизма…

Още преди да навърши 16 години, тя се появява на корицата на списание “Ел”, благодарение на майка си, която насърчава нейната кариера като модел. Тогава е забелязана от френския режисьор и продуцент Роже Вадим, който става нейн любовник, а впоследствие и нейн съпруг.

Зад гърба си Бриджит има няколко неуспешни брака /четири/, повече от много любовници, четири опита за самоубийство и един син, отнет от баща му. На 40 години тя приключва с кариерата си в киното, започва да се занимава със защита на животните и основава собствена фондация, която се бори за техните права.

Незабравимата актриса, превърнала се в икона, днес чества своя 82-ри рожден ден.

“Нима мислите, че когато нощем си сама в леглото, мисълта, че те обича половината свят, може да те утеши? Половината свят е нищо.”
“Всяка любов продължава толкова, колкото заслужава.”
“Най-добри са полезните подаръци. Да речем, аз му подарявам носни кърпи, а той на мен – палто от норки.”
“Най-прекрасният ден в моя живот? Беше нощ.”
“Смъртта е като любовта – романтично бягство”