Начало Новини Благотворителност Британци, живеещи във Великотърновско, се включиха в дарителска акция за жителите на...

Британци, живеещи във Великотърновско, се включиха в дарителска акция за жителите на Хитрино

790

Британци, живеещи във Великотърновско, се включиха в дарителска акция за жителите на Хитрино, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е провел работна среща с британския посланик в България Н. Пр. Ема Хопкинс и британци, които живеят в региона.

Една от обсъдените теми е нуждата от помощ за хората от Хитрино. От британската общност са обявили, че ще се включат в обявената днес във Велико Търново благотворителна кампания и са дарили средства.

Със съдействието на Н. Пр. посланик Ема Хопкинс до края на седмицата към каузата ще бъдат привлечени и общностите на британци, живеещи на други места в България.

“Днес събираме част от британското общество във Велико Търново и имаме кутия за дарения. В неделя също ще имаме музика в британската резиденция, ще направим един концерт, на който също ще имаме такава кутия за дарения и се опитваме да стигнем до всеки британски гражданин, който иска да  помогне в тази ситуация”.

Даниел Панов е благодарил на живеещите британци във Великотърновско за активното участие в обществения и културния живот в областния център и населените места.