Начало За Забава Театър Спектакълът “Българите идат БГ sedianka шоу”

Спектакълът “Българите идат БГ sedianka шоу”

1211

На 5 декември 2016 г. от 19:00 ч. в салона на читалище „Надежда“, гр. Велико Търново, Драматичен театър “Иван Радоев“ Плевен и Северняшки ансамбъл “Иван Вълев“ Плевен ще представят:

БЪЛГАРИТЕ ИДАТ
БГ SEDIANKA ШОУ

Един авторски спектакъл на Димо Дешев по текстове на Елин Пелин, Чудомир, Михалаки Георгиев, Петко Р. Славейков, Йордан Радичков.

Сценография и костюми: Зоя Минева
Музикален консултант: Анелия Дечева
С участието на: Мариета Калъпова, Ива Николова, Надя Новоселска, Георги Ангелов

———*——–*———

Уважаеми зрители,

Добре дошли на този спектакъл, който ще ви срещне с изкуството на актьорите от плевенския театър, с умението им да ви забавляват и с танцьорите от Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“, които ще ви разкрият красотата на българските фолклорни танци.

Сюжетът: древногръцкият писател Аристофан в една от своите комедии разказва как жените на древна Елада отиват в Народното събрание, преоблечени като мъже и гласуват да се спрат войните, да настъпи мир и мъжете да се завърнат по домовете си.

В днешно време – историята се повтаря – Българските жени отиват в Събранието на Европа, за да поискат от Председателството на ЕС – през 2018 година – ако ще се дава Съюза да го управляват българите – то да се даде на тях, на Българските жени, а не на мъжете.

И – привеждат примери от българската история, фолклор и литература, които ясно доказват женската им теза, че с каквото и да се захванали българските мъже през вековната история – винаги са го довеждали до провал, криза или национална катастрофа, така че… Разбира се, всичко това е на шега!

Каса: ул. „Васил Левски” 19 срещу магазин “ЧЕХ“. За повече информация – Дора Кръстева на телефон 0882733762.