Начало Новини Благотворителност Вторият транш от дарения от Велико Търново за Хитрино е изпратен

Вторият транш от дарения от Велико Търново за Хитрино е изпратен

910

Вторият транш от даренията, постъпили по време на обявената от кмета на Велико Търново Даниел Панов благотворителна кампания за Хитрино, бе изпратен днес към разпределителния пункт в село Тимарево. 1,000 пакета с брашно и 2,160 бутилки олио до часове ще бъдат на разположение на жителите на шуменското село, засегнато след влаковия инцидент, съобщиха от пресцентъра на общината в старата столица.

Даниел Панов благодари на великотърновския бизнес и жителите на старопрестолния град, които се отзоваха на призива му за солидарност и подкрепа към хората в с. Хитрино.

Досега в акцията бяха събрани голям брой завивки, възглавници, чаршафи, хавлии, дълготрайни хранителни продукти – варива, ориз, консерви, захар и сладкарски изделия, макарони. Първият транш потегли към пункта в с. Тимарево на 14 декември.

Даренията са дело на фирми, работещи в сферата на хлебопроизводството, хранително-вкусовата промишленост, текстилната индустрия и търговията с бързооборотни стоки. Част от благодетелите се включиха в благотворителната кампания с парични средства. Цялата акция е координирана и с регионалната структура на Българския червен кръст.

Оповестена е и банкова сметка на Община Хитрино:

BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF – в лева; BG36DEMI92403400114526, DEMIBGSF – в евро

“ТЪРГОВСКА БАНКА Д” АД.

Дарителската сметка е публикувана и на уеб-страницата на Община Хитрино тук.