Начало Новини Политика Цветан Цветанов: ГЕРБ ще спечели изборите, защото хората знаят, че БСП не...

Цветан Цветанов: ГЕРБ ще спечели изборите, защото хората знаят, че БСП не може да управлява България

882

Правилният избор за България е ГЕРБ, защото ние доказахме, че можем да управляваме страната. Стремим се към 11-та победа с номер 11 в бюлетината, за да се противопоставим на популизма. Ние няма да позволим държавата ни да бъде отклонена от единствения възможен път за развитие – европейският. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при откриването на Осмия зимен университет на МГЕРБ, който през почивните дни се проведе в Сандански. На форума присъстваха областният младежки лидер Георги Недев и представители на регионалната структура на МГЕРБ.

Цветанов подчерта, че за държавата ще е вредно, ако се навлезе в спирала от избори. По думите му, резултатът, който ГЕРБ ще постигне на изборите на 26-ти март, ще бъде стабилна основа за формирането на правителство. “Ако съставим отново коалиция, няма да правим компромисите, които правихме досега, защото това ни донесе много негативи. БСП категорично няма как да станат партньор на ГЕРБ в един бъдещ кабинет. Можем да постигнем принципно съгласие за стабилно правителство с други партии, с изключение на БСП и ДСП”, заяви Цветан Цветанов.

Според зам.-председателя на ГЕРБ БСП са започнали кампанията си агресивно, защото не могат да отчетат нито един видим резултат. “БСП градят кампанията си на основа на лъжи и на критики към постигнатото от ГЕРБ. Но какво постигнаха те? Когато БСП управляваха през 1997 година, пенсионните фондове заминаха. Когато БСП управляваха в периода 2007-2009 година парите, разплатени от европейски фондове, бяха 1%. Първият кабинет на Бойко Борисов върна доверието на Брюксел към страната ни. БСП управлява и през 2013-2014 година, когато европейското финансиране отново беше спряно. Във втория кабинет на Борисов фондовете бяха пуснати. БСП с премиер Орешарски ни остави 5.5 % дефицит и фалирала банка. Една година имаше протести и заграждения около българския парламент. Това ли е алтернативата на ГЕРБ – 70-годишният Тома Томов ли е новото лице на БСП? Това ли е промяната? БСП не могат да управляват България”, коментира Цветанов.

ГЕРБ може да покаже постигнати реални резултати във всички сфери, категоричен бе Цветанов. “Политическите ни опоненти обещават много, но не могат да го направят. БСП не правят срещи лице в лице с хората, защото нямат нито идеи, нито какво да отчетат. Единственото, което правят, е да критикуват постигнатото от ГЕРБ. Санирането е политика в интерес на хората. Кой ще носи отговорност, когато нереновираните блокове започнат да падат? Инфраструктурата създава безопасни пътища, инвестиции и ръст на туризма. БСП след 10-15 години може би няма да ги има. Но ние ще останем в България и ще продължим, заедно с вас, да правим политики за хората”, обърна се Цветан Цветанов към младежите от ГЕРБ.

Зам.-председателят на ГЕРБ представи приоритетите на партията, заложени в предизборната програма. “За нас приоритет е инвестицията в образованието, защото това дава възможност за равен старт за професионално развитие на младите хора. Трябва да продължим да подобряваме средата за живеене във всички региони на страната. ГЕРБ ще запази данъците на работещите хора такива, каквито са в момента. БСП говорят за прогресивно подоходно облагане, но забравят, че плоският данък бе въведен по време на мандата на Сергей Станишев. Искат да си купят изборите с фалшиви новини и да отблъснат младите, знаещите и можещите хора. Зад всяка цифра, която залагаме в предизборната си програма, стои бъдеща реална политика”, каза Цветан Цветанов.

Той подчерта, че програмата за управление на ГЕРБ изцяло отговаря на нуждите на хората. “Залагаме на реални решения за повишаване на доходите на хората на база на икономическия ръст на държавата. Ако се запази развитието на страната, такова, каквото го постигна ГЕРБ в управленския си мандат, средната работна заплата може да достигне 1,500 лева, а минималната – 600 лева”, посочи Цветанов и обясни, че правилната държавна политика е да се харчи толкова, колкото се изкарва. Според него, сериозните предизвикателства пред ГЕРБ, са свързани с противопоставянето на популизма и на фалшивите новини. Цветан Цветанов призова младежите да не се колебаят да дават предложения и препоръки за политиките, заложени в предизборната програма на ГЕРБ.

По думите му, младежката организация на ГЕРБ трябва да продължи да се развива и да има сериозно присъствие в обществения живот. “Младите хора трябва да са съпричастни към политиките на ГЕРБ – промяната може да стане чрез Вас. ГЕРБ дава шанс на младите. Правим възможното те да имат възможност за личностна и професионална реализация в България. Гордейте се с това, което правим за страната си. Ние сме по-добри и ще покажем истинското лице на БСП. Нужна ни е убедителна победа, защото показахме, че сме най-подготвените да работим за България”, категоричен бе Цветанов.