Начало Новини Образование Десетокласник от Велико Търново стана губернатор на Ловеч за един ден

Десетокласник от Велико Търново стана губернатор на Ловеч за един ден

790

Ден на отворените врати за един ден организира областната администрация в Ловеч. По покана на губернаторката Ирина Митева екипът, който замени нея и колегите ѝ, е от Ученическия съвет на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч, съобщи Диян Петков, изпълняващ функцията на служител „Връзки с обществеността”.

Програмата на младите управленци започна със среща с целия екип на администрацията в 10:00 ч. в зала 101, след която те поеха функциите на областен, зам.-областни, главен секретар и шефове на дирекции.

В инициативата в ролята на губернатор влезе великотърновецът Даниел Гългълов, ученик от 10 клас, мястото на Георги Терзийски зае Стела Латураки от 11 клас, а на Драгомир Кавалски – деветокласникът Владимир Йорданов. Главен секретар на областната администрация стана Васил Яниславов от 12 клас, Минко Минков и Радослав Николов поеха функциите на директори на дирекция, а Ани Матева – на технически сътрудник.

След оперативка младият областен управител Даниел Гългълов свика заседание на екипа си с участието на експерти от администрацията – Василка Христова, Поля Върбанова, Нели Митева, които представиха на младите си колеги Областния план за младежта 2016 г. По време на дебата стана ясно, че разработеният от администрацията документ е одобрен от младия екип. Заложените дейности са важни, интересни и полезни, а екипът на Гългълов заяви интерес да продължи да работи по засегнатите въпроси и съвместно с неправителствените организации. По време на срещата бяха коментирани възможности за младежки обмен и летни стажове в областна администрация, както и организацията на младежка конференция на Ученическите съвети от област Ловеч.