Начало Обяви Общински съветници от ГЕРБ – В. Търново: С номер 17 в бюлетината...

Общински съветници от ГЕРБ – В. Търново: С номер 17 в бюлетината гарантираме добрата комуникация между властите

810

В предпоследен етап е проектът, с който ще бъде обновена детската градина „Рада Войвода“ във великотърновския квартал „Чолаковци“. Това научиха ръководството и екипът на детското заведение, по време на разговор с общински съветници от най-голямата група във Великотърновския общински съвет.

С педагозите се срещнаха председателят на ВТОбС Венцислав Спирдонов, д-р Даниела Андреева,  д-р Валентин Точков, Атанас Парушев, Георги Марков и лидерът на групата на ГЕРБ в местния парламент Деян Хаджийски.

Общинските съветници разгледаха двора и сградата на детската градина. Една от най-неотложните нужди, които представиха пред тях педагозите, бе подмяната на подовите постелки. Съветниците от ГЕРБ обещаха закупят с лични средства пътеки, които да сменят старите износени килими, докато градината не бъде изцяло преобзаведена.

Проектът за ремонт на детското заведение е за близо 1.4 млн. лв. и ще се финансира по програма „Региони в растеж“. Дейностите в ОДЗ “Рада Войвода” са част от проект на Община Велико Търново за реконструкция и модернизация на сградите и прилежащите пространства на учебните заведения ОДЗ “Ален мак”, ОДЗ “Рада Войвода”, СУ “Владимир Комаров”, СУ “Емилиян Станев”, СУ “Г. С. Раковски”, ОДЗ “Пролет”.

В детска градина „Рада Войвода“, в която се възпитават над 150 деца, са предвидени всички необходими дейности по укрепване, ремонт и реконструкция на сградата и благоустрояване на прилежащото дворно пространство, закупуване на обзавеждане по списък и вид, предоставени от ръководството на детското заведение, прилагане на мерки за енергийна ефективност – външна топлоизолация, нова отоплителна инсталация, подмяна на котел, монтиране на колектори, газификация на котелната инсталация и на кухнята, енергоспестяващо осветление, хидроизолация на покрива, ремонт на детските площадки. Строителните работи са за общо 1,135,797 лева, а стойността на обзавеждането е 103,830 лева.

Предвиденото по проекта е напълно достатъчно за нуждите на възпитателното звено, според директорката и колектива на ОДЗ „Рада Войвода“. Стъпка по стъпка, всички стари проблеми и поставени въпроси намират решение, единодушни бяха гости и домакини.

Последователността, с която се работи и на местно и на национално ниво трябва да продължи, заяви при последвалите разговори с жители на Чолаковци Деян Хаджийски. Общинските съветници призоваха хората да гласуват с номер 17 в бюлетината, защото добрата комуникация между властите и институциите са фактор за запазването на онази стабилност и предвидимост, необходими за развитието на общините, населените места и кварталите.