Начало За Забава Музика Духовият оркестър на Общината изнесе концерт за българите в Унгария

Духовият оркестър на Общината изнесе концерт за българите в Унгария

946

По покана на българското общество в Будпеща Духовият оркестър при Община Велико Търново гостува с концерт в столицата на Унгария по случай националният празник – 3-ти март. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Пред българската общност и в присъствието на Посланичката на България в Унгария Нейно Превъзходителство Уляна Богданска, Омбудсмана на Унгария, свещеника в българската църква в Будапеща е бил изнесен концерт изцяло от български музикални произведения.

В края на концерта публиката е станала на крака и въпреки, че концертът е бил официален сънародниците ни са разместили столовете в залата и са извили български хора.

Гостите са изтъкнали, че за пръв път от много години толкова професионална формация на много високо ниво от България е изнесла концерт за българската общност в Будапеща.

Оркестрантите са получили уверението на домакините, че отново ще получат покана за бъдещи български празници, чествани в унгарската столица.

След края на концерта е бил направен обширен материал за Унгарската национална телевизия, където българската общност има ежедневни репортажи и новини. Диригентът на оркестъра, Маестро Владимир Бошнаков е дал интервю за националната телевизия, концертът е бил записан и ще бъде излъчен.