Начало Спорт Хандбал „Етър-64“ грабна заслужено Купата на България

„Етър-64“ грабна заслужено Купата на България

1189

„Етър-64“ заслужено триумфира с Купата на България, като победи „Свиленград ПУ“ с 21:16 (9:8) във финала в ДКС „Васил Левски“. С успеха великотърновки спечелиха рекорден 13-и трофей в турнира – всичките завоювани само в последните 20 години.

Мачът бе много качествен, със силни изяви се отличиха двете вратарки Десислава Николова за „Етър-64“ и Гергана Александрова за „Свиленград“.

Купата и златните медали бяха връчени на победителките от почетният гражданин на Велико Търново Весела Лечева – многократна световна и европейска шампионка по спортна стрелба. В мача за третото място „Бъки“ (Габрово) се наложи с 32:27 над „Ники Спорт“ (Сливница) след продължения, тъй като редовното време завърши наравно 24:24.

Две състезателки на победителките получиха и индивидуални награди – Десислава Николова за най-добър вратар и сръбкинята Силвана Савич за голмайстор на турнира. Друга бивша състезателка на „Етър-64“, вратарката Гери Александрова, която сега играе за отбора на „Свиленград“, получи наградата за най-полезен състезател. Тази купа беше и своеобразен „юбилей“ за най-опитната от победителките Соня Богданова, която е единственна от този отбор, спечелил първата Купа на България за „Етър-64“ преди 20 години.