Начало Новини Инфраструктура Започва третата част от акция “Зима” на тема „Безопасно шофиране през зимата“

Започва третата част от акция “Зима” на тема „Безопасно шофиране през зимата“

673

Започва третата част от акция “Зима”. Това каза гл. инсп. Атанас Атанасов, началник сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Велико Търново.

Той поясни, че последната трета част ще продължи до 30 ноември и ще е на тема „Безопасно шофиране през зимата“.

“Кампанията ще бъде насочена към водачите на МПС, техническата изправност на автомобилите, поведението на водачите спрямо пешеходците и т.н.“, отбеляза гл. инсп. Атанасов. Той поясни, че във всяка една от частите на акцията е определен по един ден без жертви. В тази част денят е 30 ноември като темата му е „Ден без водачи и пътници, жертви на пътя“.

“През трите части на операцията служители на „Пътна полиция“ в цялата дирекция ще извършат оглед на съществуващата вертикална организация на движението, маркировки и съответно при необходимост ще бъдат направени сигнални писма до стопаните на пътя. Кампанията на СБА за акция „Зима“ е да бъдат сведени до минимум ранените и загиналите на пътя“, каза гл. инсп. Атанасов.

Той посочи, че има направени брошури, които се раздават от Съюза на българските автомобилисти и БЧК. „В тях са написани препоръки към водачите на пътя. Брошурите са предоставени и на всички фирми, които провеждат обучения на кандидат-водачи. В акцията на полицията ще бъдат взети и редица други мерки за състоянието на техническата изправност на МПС-тата, като там полицаите ще вземат отношение на място и ще бъдат безкомпромисни и без нулев толеранс за всички нарушители“, допълни гл. инсп. Атанасов.