Начало Новини Политика Заявени са 245,000 изборни бюлетини за областта

Заявени са 245,000 изборни бюлетини за областта

915

До 17:30 часа днес е срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес. На 11 март изтича и срокът за подаване на заявка за гласуване с подвижна избирателна секция. Това казапредседателят на Районната избирателна комисия в старата столица Десислава Йонкова.

Тя посочи, че до края на днешния ден всеки, който има настоящ адрес, различен от постоянния му, и иска да гласува на мястото, където живее в момента, трябва да го заяви в съответната общинска администрация. Към момента вече е заявена и бройката на нужните изборни бюлетини, които за Великотърновска област са 245 хиляди.

„Днес изтича и срокът, в който, хора, които имат увреждания на опорно – двигателният апарат, на зрението или са трудно подвижни, могат да поискат да бъдат включени в подвижна секционна избирателна комисия. За да може да бъде направена такава, трябва да има минимум 10 заявления. Към настоящия момент Районната избирателна комисия във Велико Търново е сформирала подвижна избирателна секция в Община Сухиндол“, поясни още Десислава Йонкова. Освен това допълни и, че по всяка вероятност, в община Велико Търново ще бъдат разкрити още две подобни секции. Срокът за обявяването им е 15 март.