Начало Новини Криминална хроника Изправят на съд мъж, “дръпнал” 400 лв. от чужда дебитна карта

Изправят на съд мъж, “дръпнал” 400 лв. от чужда дебитна карта

780

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 44-годишен мъж, теглил неправомерно пари от чужда дебитна карта.

Обвинението срещу Иво Х. е за това, че на 23.06.2016 г., в гр. Велико Търново, използвал платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляря, като извършил справка по баланс на наличните по сметката пари, чрез успешна транзакция изтеглил 400 лева и реализирал две неуспешни транзакции.

Обвиняемият е осъждан, злоупотребява с алкохол, движи се с криминално проявени лица. През лятото на 2015 г. останал без работа и нямал доходи. Той отишъл с приятелката си в нейна добра позната на гости. Докато били в апартамента, забелязал калъф за документи, оставен в дневната. Отворил калъфа и видял, че в него има дебитна карта и листче, с ПИН-код. Взел дебитната карта и ПИН-кода без никой да го забележи, след което казал, че има среща с приятел и трябва да излезе за малко. Веднага отишъл до АТМ устройство, избрал опция за проверка на наличните по сметката пари, въвел ПИН-кода и видял, че има 1,000 лв. Изтеглил максималната възможна сума от 400 лв. След това взел парите и картата и отишъл на друг банкомат, където на два пъти пробвал да изтегли по 400 лева, но не успял поради изчерпан дневен лимит. След това се върнал в жилището и оставил картата заедно с листчето, на мястото откъдето я взел, отново без никой да го забележи.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.