Начало Новини Образование Магистър по изящни изкуства е носител на общинската академична награда в Търново

Магистър по изящни изкуства е носител на общинската академична награда в Търново

805

Магистърът по изящни изкуства от Великотърновския университет Симеон Живков Желев е тазгодишният носител на общинската академична награда „Осми декември”, която е на стойност 5,000 евро. Отличието бе връчено от кмета на Велико Търново Даниел Панов в присъствието на ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” проф. Христо Бонджолов.

Удостояването бе част от тържественото заседание в аулата на университета по случай студентския празник 8 декември. Номинацията на отличника и изявен възпитаник на ВТУ Симеон Живков Желев бе дело на Академичния съвет и бе гласувана от Великотърновския общински съвет.

„Предстоящият празник е чудесен повод да поздравя всички млади хора, които са избрали да завършват висшето си образование в нашия град и разбира се – и всички преподаватели. Именно студентите превръщат Велико Търново в град, който е млад, жизнен, красив, креативен и отворен към съвременните тенденции и глобален свят. Благодарение на вас, млади хора, дори в трудни времена като днешните Старата столица е един от малкото градове в България, които могат да се похвалят с много добри социално-икономически и демографски показатели, които са генератори на растеж и развитие.

Приносът на студентите и на академичната общност в този процес е безспорен”, подчерта Даниел Панов в приветствието си. „Удостояването на изявени възпитаници на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” с общинската академична награда „Осми демември” се превърна в една добра традиция. Тя е израз на подкрепата от местната власт за успешния старт на професионалния път и кариера на младите хора”, каза още Панов.

Кметът на Велико Търново насочи вниманието на аудиторията към водещата и ключова роля, която академичната общност, студентите и техните преподаватели имат за успешното настояще на града, за добрите перспективи, потенциала и множеството възможности за бъдещето. „Празнувайте бурно, но и разумно, защото всички ние великотърновци имаме нужда от вас да продължите това, което правим за просперитета на Старата столица”, завърши Даниел Панов.

Студентската и академична общности бяха поздравени и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.