Начало Новини Благотворителност Започва приемането на молби за безплатни винетки

Започва приемането на молби за безплатни винетки

787

От 1 декември започва приемът на молби-декларации от инвалиди, за получаване на винетки, съобщиха от Регионална дирекция “Социално подпомагане” във Велико Търново.

Винетните стикери, които бяха предоставени тази година важат до края на януари 2017 г. Те са безплатни за лица, които имат 50 или над 50% намалена трудоспособност или вид степен на увреждане. Предназначени са за използване на републиканските пътища.

Молби-декларации се подават по местоживеене в регионалните дирекции на институцията. Кандидатите задължително трябва да представят удостоверение за ТЕЛК, лична карта и удостоверение за родствени връзки, ако автомобилът не е на името на инвалида. Към заявлението задължително се прилагат  и копие на талона на автомобила, както и от договора за сключена застраховка „Гражданска отговорност”, която важи за следващата година.

До 20 дни след обработване на молбите и получаване на винетните стикери от Областното пътно управление, одобрените ще могат да ги получат от съответната дирекция, съобщиха още от РДСП – Велико Търново.