Начало Новини Криминална хроника Моторист е тежко ранен, а спътничката му загина при катастрофа край Търново

Моторист е тежко ранен, а спътничката му загина при катастрофа край Търново

1015

34-годишен мотоциклетист от Павликени е с тежки наранявания, а спътничката му е загинала на място при тежка катастрофа във вторник по обяд край Велико Търново.
Кървавото произшествие станало около 12 часа на 24 май на главния път София-Варна на около 3 км. от старата столица.

В злополучния ден лек автомобил ВАЗ и мотоциклет „Хонда” се движили в посока Варна. Внезапно водачът на соцвозилото предприел маневра „обратен завой” и пресякъл пътя на мотора.

Мотоциклетистът не успял да реагира и последвал удар в жигулата.
При сблъсъка рокерът и 26-годишната му спътничка от Попово излетели от мотора и паднали в съседната лента на движение.

В същия миг върху тях връхлетял лек автомобил “Рено”, движещ се в посока от Варна към Велико Търново. Колата прегазила младата жена и тя издъхнала на място. Мотористът пък е откаран в областната болница в старата столица с тежки фрактури.

Водачите на леките автомобили са тествани за употреба на алкохол, с техническо средство, пробите са отрицателни. Взети са им кръвни проби за химичен анализ. На мотоциклетиста е взета кръвна проба.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство. Движението на мястото на инцидента бе затруднено и се регулираше от служители на “Пътна полиция”. Автомобилите бяха пропускани в едната лента.