Начало Новини Благотворителност Над 12 хил. лв. събраха ротарианци от Велико Търново и Павликени на...

Над 12 хил. лв. събраха ротарианци от Велико Търново и Павликени на коледни балове

629

Над 12 хил. лв. събраха благотворителните балове на членовете на Ротари клуб – Велико Търново и клуба в Павликени.

Проявата на ротарианците от Павликени премина под надслов “Празник на виното от родния ни край“. Събитието беше съпътствано от дегустация на различни вина, томбола, награди, музика и танци. На бала беше организиран търг, на който се разиграха предмети и произведения на изкуството, сред които и внушителна творба със скандинавски мъх. Тя е дело на талантливата дизайнерка Мария Иванова и е неин съвместен проект с художника Мартин Петров. Картината вече е притежание на собственика на една от най-големите аптеки в Павликени и може да бъде видяна от всички посетители на обекта и от любителите на художественото творчество в града.

Средствата, които бяха събрани на благотворителната вечер, ще бъдат предоставени за климатизиране на помещения в НЧ “Братство – 1884”, в което се провеждат кръжоци на талантливи деца от града и региона, посочи президентът на СРК – Павликени Фикред Ферадов.

В коледния бал на Ротари – Велико Търново се включиха също много приятели на клуба, сред които и кмета Даниел Панов. Бяха събрани над 6 хил. лв., които ще бъдат използвани за провеждането на инициативи, свързани с 85-та годишнина на клуба, която ще бъде отбелязана подобаващо през 2023 година.