Начало Новини Политика Над 120 млн. евро са чуждите инвестиции в областта за година при...

Над 120 млн. евро са чуждите инвестиции в областта за година при управлението на кабинета „Борисов 2“

1062

Предвидимост и сигурност са онези изключително важни неща, без които бизнесът не може да инвестира, да разкрива нови работни места, да развива икономиката, категорични са предприемачи от региона, които се срещнаха с бизнесмена и кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ Станислав Стоянов. Форумът, който се проведе в конферентната зала на хотел „Алегро“ уважиха великотърновският кмет и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов и Атанас Парушев, регионален координатор на бизнес структурата в най-голямата партия. Представители на леката и хранително-вкусовата промишленост, на туристическия бранши на услугите, се събраха, за да чуят акценти от програмата на ГЕРБ за новия управленски мандат и да подкрепят седмия в листата Станислав Стоянов. Именно управлението на двата кабинета на Бойко Борисов осигури нужните сигурност и предвидимост за бизнеса, коментираха предприемачите.

Станислав Стоянов цитира официалната статистика на НСИ, публикувана в края на миналата година, според която само за 2015-та г., прекитечуждестранни инвестиции във Великотърновска област са 121.7 милиона евро. Това е 13-процентен ръст, спрямо 2014 г.. по времето на Орешарски. Новите работни места в региона, създадени от фирмите при правителството на ГЕРБ са над 1,500. „Статистиката показва още, че във В. Търново новоразкритите предприятия при управлението Орешарски са шест, а при второто правителство на премиера Бойко Борисов са 17“, каза и Даниел Панов.

Красноречивостта на цифрите и фактите бе подкрепена и от личното усещане на предприемачите за съживяване на търговските и междуфирмени отношения, и за икономически подем в държавата. Бизнесът иска това да продължи, единодушни бяха повече от 30 представители на ключови за региона фирми, които присъстваха на срещата.

Държавата трябва да има регулативна роля, а не да е участник в икономическите процеси, меко казано стресиращо е това, което говорят от социалистическата партия, коментираха работодателите. „Ще гласуваме за политическата сила, за която е ясно, че може да надгради постигнатото дотук, а не за онези, които предлагат евтини обещания, харесващи се на избирателите“, заявиха предприемачите. Няма друга партия, освен ГЕРБ, която да познава толкова добре проблемите на бизнеса и която винаги е давала разумни и действащи решения в полза на работещите хора, обобщи Станислав Стоянов, собственик на една от най-успешните рекламни агенции в региона.

При нов управленски мандат ГЕРБ ще приеме законопроект за премахването на административната тежест, каза Станислав Стоянов. „Общо 2 млрд. лв. на година губи държавата от тромавата администрация. Предвиждаме да въведем нов закон, с който да спрем носенето на документи от едното гише до другото”, коментира Станислав Стоянов.