Начало Новини Криминална хроника Най-много нарушения в областта са констатирали от РДГ-Велико Търново в общините Павликени...

Най-много нарушения в областта са констатирали от РДГ-Велико Търново в общините Павликени и Сухиндол

1097

Най-много нарушения в областта са констатирали от РДГ-Велико Търново в общините Павликени и Сухиндол. Това заяви директорът на дирекцията инж. Николай Николов.

По думите му, в землищата на Сухиндол нарушенията са констатирани в селата Върбовка, Димча, Дъскот, а в землищата на Павликени са селата Петко Каравелово и Раданово. „Други райони с концентрация на нарушения са около гр. Стражица и около с. Майско, в района на гр. Елена. Това са населените места, в които има голяма концентрация на ромско население и там стават най-много нарушения за кражба основно на дърва за огрев. При сечта основните нарушения са сеч на немаркирани дървета. Другото основно нарушение е навлизане в съседни имоти, става въпрос за влизане в частни гори за кражба на дървесина. Нарушенията при транспортирането е когато има незаконно отсечена дървесина без контролна горска марка”, обясни инж. Николай Николов.