Начало Новини Благотворителност На оспорвана пейнтбол битка ротарианци събраха средства за училищно оборудване

На оспорвана пейнтбол битка ротарианци събраха средства за училищно оборудване

629

В напрегната, но спортсменска и наситена с много емоции пейнтбол битка влязоха ротарианци от РК – Велико Търново и СРК – Павликени. Целта на надпреварата беше събиране на средства за училищно оборудване.

Зрелищната надпревара беше организирана от Сателитен Ротари клуб – Павликени и се проведе на изграденото преди няколко години игрище за пейнтбол в Сухиндол. Два отбора по седем човека, съставени след теглене на жребий, демонстрираха точен мерник в битката и правилно изградени стратегии, а след проведените две игри резултатът приключи с приятелския резултат 1:1, разказа президентът на СРК – Павликени Фикрет Ферадов.

Много от ротарианците бяха довели и своите деца, за които пък бяха организирани забавни игри и стрелба по мишени.

За да имат сили, участниците в битката се подкрепиха с вкусни изкушения на кетъринг, приготвен от възпитаници на училището в Сухиндол, а резултатът след приключване на играта беше полят с превъзходно бяло и червено вино, предоставено от кмета на Сухиндол инж. Пламен Чернев, който е и прочут винопроизводител.

905 лева бяха събрани на благотворителния турнир, а средствата ще бъдат дарени за закупуване на оборудване на училището в Сухиндол.