Начало Спорт Футбол Неузнаваем „Етър” загуби от последния в класирането

Неузнаваем „Етър” загуби от последния в класирането

1153

Лидерът във Втора лига „Етър” изненадващо загуби от последния в класирането „Левски” (Карлово) с 2:0 в мач с неузнаваема игра. Напрежението в клуба през последните седмици повлия на мача и от това се възползваха домакините от „Левски”, които стигнаха до трите точки.

Началото бе за етърци, но те пропуснаха и трите си създадени положения. В 5-ата минута Петър Димитров напредна отляво и от малък ъгъл стреля до левия стълб. Малко след това след центриране на Цветков топката срещна напречната греда и Кямил от един метър стреля в тялото на защитник на голлинията. В 11-ата минута пък Иван Петков от чиста позиция би слабо във вратаря.

Домакините се възползваха от ситуацията и първо в 17-ата минута  след двойно подаване със Стефанов Игнатидис излиза сам срещу Цанков, но би на сантиметри от гредата. Две минути по-късно обаче след центриране отдясно защитата изпусна включване на Цветан Павлов, който засече топката в мрежата. В 28-ата минута можеше да стане и 2:0, но след центриране от корнер Янко Вълканов с глава стреля до гредата.

До почивката етърци пропуснаха още три гола. В 34-ата минута  след центриране отдясно Кямил от чиста позиция стреля край гредата. После той изведе Галин Ташев, който би без забавяне, на вратарят спаси. Най-чистият пропуск бе на Иван Петков в 45-ата минута, когато след пас на Димитров по земята Петков плонжира и реши да стреля с глава, но топката отскочи от тревата и мина над гредата на опразнената врата.

След почивката „виолетовите” уж атакуваха, но до чисти положения не стигнаха, въпреки направените три смени. Агитката от близо 35 души пък скандираше името на треньора Георги Василев. В 68-ата минута след контра Стефанов от „Левски“ остана сам отдясно, центрира и непокритият Игнатидис вкара за 2:0.

До края на мача абсолютно нищо не се промени и играчите на „Левски” стигнаха до трите точки, които и самите те едва ли са очаквали…

„Етър“: Цанков, Ташев, Мицаков (58 Кирилов), Иванов, Скерлев, Ст. Генчев, Плахов (65 Тодоров), Цветков (75 Карапетров), Кямил, Иван Петков, Димитров.