Начало За Забава Събития С рибена чорба и червено вино беше отбелязан Никулден в село Драганово

С рибена чорба и червено вино беше отбелязан Никулден в село Драганово

1133

Днешният празник в Драганово е пръв опит за селски курбан, организиран за здраве на именниците и плодородието. Това каза Вася Караатанасова, секретар на НЧ „Съединение – 1888“ в селото. Тя отбеляза, че цялата програма е преминала много добре.

„Всеки, който успя да излезе днес и да мине през центъра на селото, получи като подарък рибена чорба, която беше приготвена от майстор-готвач Десислава Рихтева. Рибата беше осигурена от местен бизнесмен. Всички присъстващи успяха да опитат рибената чорба и хубавото червено вино. От тазгодишния си опит смятаме, че през следващите години ще успеем да доразвием празника и да се получи един Общоселски Никулден“, каза Вася Караатанасова и уточни, че в центъра на селото са присъствали над 50 човека.

„И предходни години сме чествали този празник. Събирали сме се в Клуба на пенсионера заедно със самодейците от клуба, приготвяли сме рибена чорба. Правили сме и изложби, така че тази година не ни е за пръв път, но искаме следващите години да направим нещата в по-голям мащаб“, допълни Вася Караатанасова. Тя каза още, че в подготовката на празника са се включили много граждани като всеки е поел различна задача.

„Организатори са НЧ „Съединение – 1888″, кметство Драганово, местни бизнесмени, Клуба на пенсионера и цялата общественост“, поясни Вася Караатанасова.