Начало Новини Криминална хроника Обвинителен акт срещу Петър Т. за данъчно престъпление

Обвинителен акт срещу Петър Т. за данъчно престъпление

754

Окръжна прокуратура Велико Търново внесе обвинителен акт срещу Петър Т. за извършено данъчно престъпление, при което е избегнато плащането на 188,571 лв. – данъци в особено големи размери. Това съобщиха Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Петър Т. е обвинен за това, че в периода от 12.01.2007 г. до 26.03.2008 г., в град Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на управител на „П” ЕООД, при извършване на търговска дейност свързана с продажба на магазини и апартаменти, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС и ЗКПО на стойност 188,571 лв. Престъплението е извършено, чрез затаяване на истина в подадени по реда на Закона за данък върху добавената стойност справки-декларации и годишни декларации по ЗКПО, неиздаване на фактури, съставяне и използване на документи с невярно съдържание и извършване на счетоводство в нарушение на Закона за счетоводството.

Повод за започване на разследването е непосредственото разкриване на признаците на извършено данъчно престъпление от прокурор във ВТОП при участие в административно дело.