Начало Новини Здраве Обновиха операционните на областната болница в Търново

Обновиха операционните на областната болница в Търново

996

Областната болница във Велико Търново е с напълно реновиран хирургичен блок, съобщи д-р Сибила Маринова, медицински директор на здравното заведение. Ремонтът на операционните зали е направен за пръв път от над 20 години насам. Обновяването е извършено с целева субсидия от Министерството на здравеопазването в размер на 350,000 лв. Част от средствата са вложени и в реконструкция на интензивния кардиологичен сектор.

3 операционни зали вече отговарят на всички стандарти.Подменени са подовите настилки, мазилките на таваните, стените, инсталирани са нови операционни лампи. Ремонтирани са още санитарните помещения, съблекалните, стаите на сестрите.

Целева субсидия от още 350,000 лв очаква търновската болница за реконструкция на отделението по патологична анатомия и преместването на кръвния център в помещенията на бившата библиотека. Директорът на здравното заведение д-р Стефан Филев обясни, че новото ситуиране на отделението по трансфузионна хематология се налага заради освобождаване на площ от около 860 квадратни метра, където ще бъде настанено спешното отделение. То ще бъде изградено със средства по европейска програма.