Начало Новини Политика Организацията на изборите върви по предварително изготвен график, съобщи областният управител на...

Организацията на изборите върви по предварително изготвен график, съобщи областният управител на Велико Търново инж. Николай Йоцов

849

Организацията на изборите върви по предварително изготвен график, който се спазва стриктно, съобщи областният управител на Велико Търново инж. Николай Йоцов.
Той уточни, че избирателите в област Велико Търново са 220,615, които могат да гласуват в 416 избирателни секции в десетте общини от областта.

Навършилите 18 години след втория тур на изборите за президент и вицепрезидент, който се проведе на 13 ноември 2016 г. са 821 души. Те ще имат право да гласуват за пръв път на 26 март.

Столетниците в областта са осем – трима мъже и пет жени. В деня на изборите рожден ден ще празнуват 653 жители на областта, според данните от сектор “Гражданска регистрация и административно обслужване – Велико Търново”.

Областният управител посочи, че е изградена много добра координация, както в работата на администрацията, така и между всички регионални структури и звена на територията на областта.

За един месец от встъпването си в длъжност той е организирал множество срещи с ръководители на институции и с граждани по текущи и предварително планувани въпроси, се посочва в съобщение, разпространено от областната идминистрация.