Начало Спорт Футбол ОФК”Спартак” с жалба срещу съдийството на мача с “Етър” – Велико Търново

ОФК”Спартак” с жалба срещу съдийството на мача с “Етър” – Велико Търново

1009

В неделя (5 март) плевенският Спартак загуби с 1:2 от гостуващия му Етър (Велико Търново) в среща от 19-я кръг на Втора професионална футболна лига. Веднага след края на двубоя, ръководството на домакините заяви, че ще подаде жалба срещу съдийството, определяйки решенията на главния арбитър Ивелин Занев за неадекватни.

От плевенския клуб се позовават на видеозаписа от въпросния мач. След прегледа на видеоматериала ясно се вижда, че Етър не е вкарал редовен гол, а на домакините е отменен точно такъв. Първи гол за великотърновския тим няма, тъй като футболистът на гостите насочва с ръка топката към вратата на плевенския тим, но тя не преминава гол линията. Доказателство за това е, че страничния съдия не отсъжда гол, а Ивелин Занев, който няма необходимата видимост посочва попадение за Етър.

Другата претенция за ощетяване е в 17-ата минута, когато е отменен редовен гол на защитника на Спартак – Цветелин Радев. От ситуацията ясно се вижда, че бранителят реализира след като посреща избитата топка от вратаря на гостите Кирил Акалски. Фрапиращо ощетяване през първото полувреме е и спряна голова атака на Георги Чакъров с решение на арбитъра – нарушение в нападение. Четвъртото тенденциозно решение е в 52-ата минута, когато главният съдия отсъжда несъществуваща дузпа за Етър, а плевенският вратар Марин Орлинов въобще няма съприкосновение с футболиста на съперника. Още в зародиша на тази атака обаче, Занев остава безмълвен за нарушение в нападение срещу футболист на плевенчани.

„Това са само най-фрапиращите моменти, в които главният съдия Ивелин Занев ощети нашия отбор. Имаше и други – почти всяко нарушение на наш футболист бе декорирано с жълти картони, докато непозволените действия на съперника си останаха несанкционирани. Претенциите ни са придружени с видеоматериал за медиите и пет въпроса към председателя на Съдийската комисия към БФС – Петър Петров. Ако господин Петров определи за правилни решенията на главния съдия Ивелин Занев, значи тълкуването на правилата е меко казано разтегливо понятие и според конкретните отбори“, коментира спонсорът на Спартак (Плевен) – Иван Динов.

Въпросите:

1. С ръка или с глава е вкаран първия гол на Етър и има ли въобще гол след като страничния съдия въобще не реагира, оставайки на мястото си?

2. Справедливо ли беше отменен гола на Цветелин Радев от Спартак и с какъв мотив?

3. Коя е причината за спирането на атаката на Георги Чакъров от Спартак?

4. Има ли фаул в нападение на футболист от Етър, след който дойде спорното положение за дузпата?

5. Има ли дузпа след изпълнението на която стана 2:1 за Етър?

Колеги, не бързайте да качвате текста. След минути ще ви изпратя и един по един четири видеоматериала. По-големи са и не е възможно всичките заедно в едно писмо.