Начало Новини Политика Патриотите отново блокират границата, този път безсрочно

Патриотите отново блокират границата, този път безсрочно

1064

“Утре, 24 март, точно в 11:00 часа затваряме границите безсрочно”. Това обяви преди минутни лидерът на „Национален фронт за спасение на България” и съпредседател на „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака” и ВМРО” Валери Симеонов.

“С цветя и молитви ислямизмът няма да се победи. ЕС трябва да има нова политика за миграцията. Трябва да има радикални закони. Който е радикален – да се изселва от Европа. В България има едни автобуси. Знаем ли тези туристи дали идват тук да гласуват или за нещо друго”, добави той.

Ще бъдат блокирани всички ГКПП-та на границата с Турция – Малко Търново, Капитан Андреево и Лесово. Всички, които не желаят чужда държава да определя съдбата ни, могат да ни подкрепят със своето присъствие, се казва в официално обръщение на лидерите на основните патриотични партии в обединението – НФСБ, ВМРО, Атака и СЕК.

За желаещите да се присъединят на блокадите в Малко Търново и Капитан Андреево, има организирани автобуси, които ще тръгнат в 8:00 часа сутринта от спортна зала „Бойчо Брънзов” в ж. к. „Изгрев” в Бургас.

Напомняме, че турският президент Ердоган се закани днес на българското правителство и го обяви за „недемократично”, задето допуснало блокадите на границата.

Правителството в Анкара съвсем официално се ангажира с транспортирането на българските изселници през границата и подчерта, че причината била крайно недостатъчния брой на секциите на турска територия.