Начало Новини Криминална хроника Пипнаха измамника Гарибалди от Върбовка

Пипнаха измамника Гарибалди от Върбовка

983

57-годишен от Върбовка е обвинен в извършването на две измами по схемата „пари за гориво” на обща стойност 660 лв. в края на миналата седмица. Асен Г., известен като Гарибалди, бил разкрит, след като бивш затворник го издал на полицията и той бил спипан в района на жп гарата в Горна Оряховица.

Пред униформените Гарибалди се разкаял и обещал да върне парите на двамата възрастни, които завлякъл. Той спирал случайни хора, като ги дебнел кога си получават пенсията и се представял за приятел на сина им. Добродушните пенсионери вярвали на историята му, че бил закъсал с автомобил и му трябвали спешно малко пари за зареждане, които после щял да върне, като изтеглел от банката. Разследването започнало, след като на 10 февруари тази година съдействие в полицията в железничарския град е потърсил 68-годишен мъж. Той обяснил, че същия ден дал 400 лв. на приятел на сина му, за да зареди автомобила си с гориво, който обещал, че веднага след като обмени евро в банката, ще му върне парите. Същия ден в капана попаднал и друг възрастен от Лясковец, който бил измамен с 260 лева по същата схема.

Асен е с мярка за неотклонение „подписка”. Назад във времето той също преживявал от подобен вид измами и имал доста присъди, но тогава обикновено действал в София, казаха криминалисти.