Начало Новини Инфраструктура Ръководството на НВУ иска от община Търново поддръжка на Антлантическия парк

Ръководството на НВУ иска от община Търново поддръжка на Антлантическия парк

863

Ръководството на Националния военен университет /НВУ/ „Васил Левски“ във Велико Търново настоява пред общинската управа на града за ремонт на алеите и стълбите в Атлантическия парк от южнатастрана на учебното заведение.

„Това лято паркът беше покосен, почистен, а дърветата добре поддържани и сме благодарни на общинското ръководство. Пешеходните зони обаче „плачат“ за обновяване“, обясни началникът на военния ВУЗ бригаден генерал Пламен Богданов.

Той постави проблема по време на дискусия инициирана от Председателският съвет на Общинския съвет във Велико Търново. Ръководството на местния парламент в сряда организира втори дебат с академичната общност в болярския град за приоритетите пред местната власт през следващата година. По време на дискусиите се обсъждат теми, свързани с текущи регионални проблеми на висшите учебни заведения във Велико Търново.

От командването на НВУ споделиха, че имат грижи и с подходът към КПП-Изток, където парковата зона се ползва предимно от автомобили и клиенти на близката Сторителна борса. „Колите спират дори и на тревните площи“, подчерта бригаден генерал Пламен Богданов.

От общинското ръководство пък обещаха да намерят начин да помогнат за решаване на казуса, въпреки че теренът не е общински. Ще бъдат поставени бариери, указателни и забранителни табели.

„Ще бъдат взети под внимание и въпросите, поставени от академичната общност, с цел бързото им решаване. Първата от поредиците академични дискусии бе с Ректорския съвет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, припомни председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.