Начало Новини Политика Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: политиката на ГЕРБ е да създава по-добри...

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: политиката на ГЕРБ е да създава по-добри условия за правене на бизнес

1034

„В ГЕРБ винаги сме се ръководели от принципа, че държавата трябва да създава условията за бизнес, а не да го развива тя. Затова инвестираме в инфрастрактура и енергийна ефективност и диверсификация, а в новата управленска програма основен приоритет е намаляването на административната тежест за бизнеса.

Тези мерки водят до намаляване разходите на инвеститорите и позволява създаването на повече работни места.“ Това Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща със служители на великотърновския шивашки цех „Петров“  на 10 март 2017 г.

Срещата е част от посещението на кандидати за депутати на ГЕРБ от област Велико Търново, начело с водача на листата Цветан Цветанов и кмета на града Даниел Панов, в предприятия от региона.

„Пример за публични инвестиции, които стимулират бизнеса и създават заетост, е пътната инфраструктура в Южна България, развита по време на управлението на ГЕРБ. В индустриалната зона край Пловдив има инвестирани над 2 млрд лева частни средства и създадени над 15,000 работни места до момента. Безразботица там почти няма. Скоро този ефект ще се наблюдава и по протежението на магистрала Марица. Инвестиции в заводи за авточасти край Хасково и Димитровград ще дадат работа на над 4000 души. Затова ГЕРБ приоритизира завършването на магистрала Хемус и направи всичко възможно тя да минава съвсем близо до Велико Търново.  Не съм чула това да е приоритет в програмата на друга партия“, коментира Майдел пред служителите и собствениците на шивашкото предприятие, в което работят над 100 души от региона.

Като част от посещението по-късно през деня е предвидена и среща с ръководството и колектива на завода за полимерни фолиа и опаковки Мегапорт, захарни заводи Горна Оряховица и хлебозавод „Стражица“.