Начало Спорт Футбол Георги Василев: Враговете да са спокойни, последен ще напусна “Етър”

Георги Василев: Враговете да са спокойни, последен ще напусна “Етър”

1126

Ден след драматичните събития в Етър вестник “Тема Спорт” потърси за интервю старши треньора на тима Георги Василев. Гочето бе категоричен, че няма да остави отбора, макар на някои да им се иска това. Той говори и за отношенията си с президента Александър Нанков.

Г-н Василев, какво става с Етър, оставате ли начело на тима?

– Аз нямам основание да вдигам белия байрак. Да се правя на сърдит. Да, загубихме от Левски Карлово и за това си има причини. Отборът не беше концентриран, не беше съсредоточен. Мисля, че това напрежение около отбора от последните десетина дни повлия. Момчетата вкараха в играта, каквото можаха, но не ни се получи. При мен въобиде не е стоял въпросът да напускам. На някои може да им се иска, но аз нямам това намерение.

Имате ли съмнения, че някои футболисти са играли симулативно?

– Не. Момчетата вложиха сили и енергия, но не бяха концентрирани. В първите 10 минути пропуснахме две стопроцентови положения. Оттам вече загубихме ритъм.

След края на мача в Хисаря президентът Александър Нанков обяви, че е готов да си тръгне и че след като феновете толкова ви искат, да ви вземат при тях…

– Докато давах изявление пред медиите след края на мача, видях, че около нашия рейс са се събрали 10-15 човека. Впоследствие разбрах, че те са влезли в разговор с него, а след това видях в интернет, че иска да напуска. После дойде и реакцията на футболистите. Мисля, че това е някаква емоционална изява от негова страна и от тази на играчите.

Чухте ли се с него след събитията от последните дни?

– Не. От доста време е сърдит. Аз проблем с него нямам. Нито съм го обидил нещо… Да, със сигурност има неща, които на него не му харесват, както и такива, които на мен не ми допадат. Но това са неща от кухнята, които трябва да се решават, а не да се вадят на показ. Пак казвам, аз с него нямам проблем. Лоша дума за него не съм казал. Не знам дали ще си ходи. По-скоро е реагирал емоционално след загубата. Не сме говорили, но искам той да остане. За доброто на клуба е да следваме вече начертания път и да няма промени. В Етър ситуацията не трябва да бъде “разделяй и владей”.

Защо според вас са всички тези драми, след като Етър е на първо място?

– Това е малко причудлива история. Аз много съжалявам, че загубихме мача с Левски Карлово. Предполагам, че и той съжалява. Паднахме, без достатъчно да се вложим. Двубоят имаше стратегическо значение. Ние запазваме първата позиция, но разликата се променя.

Твърдо ли оставате начело на Етър?

– Аз съм работник в този клуб. Ако някой има желание да ме маха, това вече е друг въпрос. Но аз нямам намерение да напускам. Приятелите и враговете да са спокойни, аз последен ще напусна Етър. Каквото и да става, аз ще остана. Дори и да тръгнем да потъваме, като един истински капитан на “кораба” ще си тръгна последен.

Появи се информация, че с Нанков имате сериозни разминавания относно зимната селекция и че той настоява да я прави, вярно ли е това?

– Сигурно има спорни моменти в разсъжденията и разбиранията. Аз все пак съм с претенции. А с Търново ме свързва повече от 20 години работа. Мисля, че най-добре мога да кажа какво е нужно на отбора в този момент. Но това са делови разговори, в които със сигурност ще има и спорни моменти, но ако се стигне до тях, разбира се.

Есенният дял приключи…

– Надявам се само паузата да не я загубим в излишни сплетни или, както казват хората – “иди ми, дойди ми”. Да се сърдим или не. Това само ще сложи излишен заряд, което няма да е добре за отбора. Плановете за подготовката са готови. Въпросът е вече да уточним детайлите, защото някои неща са финансово зависими.

В тази насока, от финансова гледна точка, всичко ли бе наред в Етър през есента?

– Няма основание някой да се оплаква. Всичко, което е обещано на играчите, им се дава.

Педантичен сте по отношение на организацията. Там как стояха нещата?

– Има неща, които ми се иска да са по-различни. В XXI век сме вече. футболът е израснал доста, а Търново има много неща, които трябва да променя по отношение на базата, на условията за работа. Но в момента да искаш нещо, което е над възможностите на Етър, от футболистите и ръководството, не е много точно.