Начало Новини Криминална хроника Постоянен арест за рецидивист вилнял срещу полицаи

Постоянен арест за рецидивист вилнял срещу полицаи

694

Постоянен арест за рецидивист вилнял срещу полицаи поиска Районната прокуратура във Велико Търново. Внесеното в съда  искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 41-годишен рецидивист е за хулиганство.

На 14 ноември на ул. „Венета Ботева“ в старата столица мъжът извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Той се нахвърлил с ругатни върху служители на РУ Велико Търново с думите: „Мръсни полицаи! Мръсни българи!“ и заплахи: “Ще изколя полицаите, ще изколя българите!”, „Колили сме ви и пак ще ви колим“, “Ще ви изтрепя всички българи, ще ви бия и ще ви избия!”. Мъжът дори се опитал да удари с дъска по главата единия полицай.

С постановление на Районна прокуратура – Велико Търново обвиняемият е задържан за срок до 72 часа до довеждането му пред съда. “В сряда прокуратурата внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража„ на Христо А. с мотивите, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, представляващо опасен рецидив и за което е предвидено наказание лишаване от свобода от една до шест години. Налице е реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление”, съобщиха от държавното обвинение.

41–годишният мъж има 10 осъждания, предимно за престъпления против собствеността – кражби и грабежи. Последното ефективно наказание лишаване от свобода за 10 години е изтърпял на 6 май тази година. Няколко месеца по – късно се нахвърлил на полицаите.