Начало Новини Образование Природо-математическата гимназия във Велико Търново чества 45 години

Природо-математическата гимназия във Велико Търново чества 45 години

761

45 г. от създаването си чества с тържествен концерт профилираната природо-математическа гимназия „Васил друмев” във Велико Търново. Настоящи и бивши учители, ученици и много гости се събраха в голямата зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”, за да почетат патрона си и годишнината на училището си. Сред официалните гости бяха председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, директорът на общинската образователна дирекция Пенка Игнатова и директори на други училища в града.

„С особен респект в този празничен ден ще потвърдим, че Природоматематическата гимназия „Васил Друмев” безспорно се утвърди като престижен учебен център, който успешно съчетава традициите и иновациите и е еталон за качествено образование във Велико Търново”, каза в поздравлението си зам.-кметът на старата столица Снежана Данева-Иванова. След това тя връчи на директора на училището Ангел Гушев ваучер, с който да купи за гимназията мултимедийно устройство.

Празниците в Природо–математическата гимназия започнаха няколко дни преди тържествения концерт. Учениците участваха в литературни четения и изложби, в състезания и спортни игри. Като част от програмата, посветена на празника, беше и гостуването на членове на клуб „Традиция” в училището. Мъжете и жените, които се занимават с възстановки на средновековния ни бит, занаяти и оръжие, демонстрираха пред учениците цялото бойно снаряжение на средновековните българи и им показаха различни настолни игри от онова време.