Начало Новини Благотворителност Провидент дарява 1 лв. на SOS Детски селища за всеки кредит

Провидент дарява 1 лв. на SOS Детски селища за всеки кредит

803

Провидент дарява 1 лв. на SOS Детски селища за всеки кредит, съобщиха от компанията. Средствата ще бъдат използвани за подпомагането на SOS Центровете за обществена подкрепа в София и Велико Търново. Тези центрове помагат на деца в риск и техните семейства, като им предоставят психологическа, социална, образователна и логопедична подкрепа. Организират се и групи за родители с цел развиване на родителския капацитет и споделяне на опит. Екипът подкрепя родителите в търсене на работа.

Това е само началото на сътрудничеството между SOS Детски селища България и Провидент. Компанията за потребителско кредитиране ще проведе редица от вътрешни и външни инициативи през 2016-2017 г. в подкрепа на Центровете за обществена подкрепа на SOS в София и Велико Търново.

Провидент Файненшъл България

Провидент Файненшъл България е част от International Personal Finance (IPF), водещ международен доставчик на  потребителски кредити със 130-годишна история и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа. IPF е листната на Лондонската фондова борса и оперира в 12 държави, където обслужва повече от 2.6 млн. клиенти.

Провидент има дългогодишен опит в създаването и развиването на социално отговорни програми за финансова грамотност. В България Провидент създаде сайта за финансова грамотност тук.