Начало За Забава Просто София Лорен

Просто София Лорен

1319
Sophia Loren

Красива жена, великолепна актриса, жива легенда в киното, София Лорен (италиянски Sophia Loren), артистичният псевдоним на София Вилани Шиколоне, е пример за подражание за много жени по света. За близо 60 години кариера в киното, тя изиграва над 80 екранни роли, като създава безспорно ярки и запомнящи се образи. Родена на 20 септември 1934 година, тя е всеобщо призната като една от най-красивите жени и най-известната актриса от Италия, a запазеното ѝ амплоа във филмовите ѝ роли е на типична италианка в романтични комедии, и по-рядко трагедии.

Легендарната италианска актриса притежава множество международни филмови награди. Носител е на призове от кинофестивалите в Кан (1961),Венеция (1958, 1998), Москва (1965, 1997) и Берлин (1994). Наградена е с пет награди “Златен глобус” и два “Оскара” – съответно за „Най-добра главна женска роля“ в чуждоезичния филм „Чочарка“ от 1961 г. и „Оскар за цялостно творчество“ през 1991 г.

“Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви”.

“Роклята е като бодливата тел – трябва да служи по предназначение, без да скрива напълно гледката.”

“Характерът е най-важната част от красотата”.

“Простотата е същността на елегантността”.

“Красотата е самоусещане и то се отразява в очите ти. Тя не е физическо явление”.

“Никой човек не е в състояние да запълни живота ви като цяло, всичките ваши мисли и чувства, които не разбира. Но приятелството върши чудеса”.

“Най-големите ми подаръци от съдбата бяха моят ум и това, че се родих в бедност”.

“Популярността е хубаво нещо в първите два месеца и мъчение през останалото време”.

“Жената – това е образ, стил и стандарт на живот за мъжете”.

“Мъж, в който са въплътени всички най-добри качества, е същинско наказание. Какво по-скучно от това да не можеш да го наругаеш или упрекнеш?”

“След всичките тези години все още продължавам да опознавам себе си. Много по-добре е да изследваш живота и да правиш грешки, отколкото да играеш на сигурно. Грешките са част от цената, която плащаме, за да живеем пълноценен живот”.