Начало Новини България Проф. Костадин Ангелов: “Рецептата за решението на всички кризи е победа на...

Проф. Костадин Ангелов: “Рецептата за решението на всички кризи е победа на ГЕРБ-СДС на изборите”

638

„В момента България се тресе от редица кризи. Рецептата за решението им е една – и тя е победа на коалицията ГЕРБ-СДС на предстоящите избори. Само ние знаем как да дадем решенията за тези кризи.” Това заяви проф. д-р Костадин Ангелов, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС за Великотърновски избирателен район. Листата с 16-те кандидати за народни представители беше регистрирана в РИК от областния координатор на ГЕРБ Даниел Панов.“

С тези нови избори най-важен е диалогът между политическите партии, за да може всички тези кризи, пред които сме изправени, да бъдат преодолени. Не е случаен надписът, който нашите предци са поставили на читалище “Надежда” – “Съединението прави силата”, а то е, защото са били далновидни. Именно обединението на всички нас първо като българи и след това като политици е важно, за да тръгне България по един по-добър път от този, в който страната ни беше поставена в рамките на година и половина” заяви Даниел Панов. И допълни, че в листата са включени хора, които са с доказан професионален опит и експертиза.

Водачът на листата проф. д-р Костадин Ангелов се явява само във Великотърноски избирателен район. Той е завършил Медицинския университет в София, има две магистърски степени – по медицина и по обществено здраве и здравен мениджмънт. През 2013 г. поема управлението на УМБАЛ “Александровска”, която ръководи до 2020 г., когато е избран за министър на здравеопазването. “Няма да предам Велико Търново и ще продължа да работя и да помагам на всички хора от региона, както съм го правил и досега”, каза още проф. Ангелов и подчерта, че в листата е съчетана мъдростта на опита с енергията и непримиримостта на младите.

На втора позиция е Георги Недев, който е собственик на рекламна агенция и е втори мандат общински съветник във Велико Търново. Недев е областен координатор на Младежи ГЕРБ в старата столица.

На трето място е издателят, журналист и общественик Димитър Николов, бивш председател на Общинския съвет в Горна Оряховица. От 2019 г. е председател на Българската асоциация на регионалните медии.

На четвърта позиция е Росица Димитрова – специалист по социални дейности. От 15 години тя оглавява дирекция “Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново, бивш зам.-министър на труда и социалната политика.

На пето място е д-р Валентин Точков, който е сред най-уважаваните лекари във Велико Търново. Той е начланик на Детско отделение в областната болница, специалист по детска кардиология и инвазивна терапия в педиатрията.

На следващата шеста позиция е Станислава Стоянова – зам.-кмет в Община Свищов, член на Съюза на учените в България и на Асоциацията на преподавателите по управление и икономика на индустрията в България.

Следват общопрактикуващият лекар в Полски Тръмбеш д-р Емил Енчев и Венцислав Георгиев, който е зам.-председател на Общинския съвет в Павликени.

Председателят на местния парламент в Златарица – Стефан Бранзелов, е на девето място.

На десета позиция е Росица Генчева – мениджър по продажби в семеен бизнес в Сухиндол.

Помощник-треньорът на “Етър” Христо Иванов е на 11 място, следван от финансиста Даниел Събев, който е управител на едно от най-големите предприятия във Велико Търново и региона.

Рекламният мениджър на в-к “Янтра днес” Диана Попова е на 13-то място. Експерт с 24-годишен опит в сферата на рекламата и маркетинга, който познава в детайли сферата на журналистиката. Диана Попова е и един от първите членове на ГЕРБ с активно участие в политическия и обществен живот.

На 14-то място е историкът Емил Врежаков – уредник в Регионалния исторически музей, на 15-а позиция е Радослав Рашков – мениджър с дългогодишен опит в сферата на частния бизнес.

На 16-то място е актьорът Иван Митев, който има зад гърба си над 100 главни роли в различни постановки във великотърновския театър.

„За нас е много важно да върнем стабилността в страната, за да могат всички български семейства да са сигурни в своето бъдеще и да могат да го управляват така, както беше преди. Ще водим честна кампания, без лъжи и негативни послания. Няма да спестим всичко, което е направено, и ще даваме конкретни решения по наболелите проблеми”, каза още проф. Костадин Ангелов и посочи, че усилията на коалицията са да бъдат първа политическа сила, като целта е да спечелят три мандата от Великотърновска област.