Начало Спорт Футбол Разпуснаха играчите на „Етър”

Разпуснаха играчите на „Етър”

893

Футболистите на „Етър” бяха разпуснати веднага след загубата с 2:0 от последния в класирането „Левски” (Карлово) и от днес вече са в почивка. Това обаче бе планирано още преди последния двубой, като намеренията бяха отборът да се събере за подготовка на 10 януари.

Засега няма яснота какво предстои да се случва с „Етър”. Както вчера стана ясно, ред събития се случиха след мача в Хисаря. Футболистите изиграха неузнаваемо слаб мач и загубиха, а агитката обяви подкрепата си за треньора Георги Василев. След разговор с няколко от феновете президентът на клуба Александър Нанков обяви, че напуска поста си. Веднага след това обаче футболистите излязоха с обръщение, че застават зад него и ако си тръгне, те също напускат „Етър”.

В същото време пък старши треньорът Георги Василев също заяви, че в тази ситуация и при това напрежение ако в „Етър” нямат нужда от него, е готов да се разделят. Днес обаче той обяви, че не смята сам да напуска „Етър“ и призова Александър Нанков също да остане, „защото в „Етър“ не бива да властва ситуацията „разделяй и владей“. Очаква се и позицията и на кмета на Велико Търново Даниел Панов за бъдещето на футбола в старата столица.