Начало Новини Образование Регионалната библиотека участва във форум в НДК

Регионалната библиотека участва във форум в НДК

782

Регионалната библиотека “П. Р. Славейков” във Велико Търново участва във форум „Библиотеките днес” в НДК. Библиотеката в старата столица е единствен представител от България от партньорите по проекта, които са библиотеки от шест държави. 350 безработни хора са обучени по проекта, а 50 от тях са били във Велико Търново.

Двудневното събитие ще бъде открито от президента Росен Плевнелиев. На него ще бъдат представени новите възможности на библиотеките в информационното общество на XXI век, а специални гости и участници са представители на институциите, местните власти, академичните среди, бизнеса и неправителствени организации.

Форумът е организиран от Фондация „Глобални библиотеки – България“ с подкрепата на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ и е част от цялостна програма за развитие на обществените библиотеки и създаването на условия за равен достъп до информация и електронни услуги.

Партньори на националния форум са Американската търговска камара в България, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Университетът по библиотекознание и информационни технологии, Столична община, Фондация BCause.