Начало Новини Инфраструктура Рейс се развали насред пътя, пътници висят с часове в очакване на...

Рейс се развали насред пътя, пътници висят с часове в очакване на друг превоз

1090

Пътници в автобус на голяма превозваческа компания закъсаха на главен път София – Варна и повече от час чакаха на бензиностанцията OMV след Ябланица да бъдат качени на друг автобус на превозвача. За това съобщи великотърновката Росица Пенчева, която пътува с автобуса към София.

Возилото по линията Варна – София е тръгнало от автогарата във Велико Търново в 17:30 часа, като по думите на Пенчева, още около Севлиево е започнало да дава дефекти, тъй като с огромно усилие пълзялопо баира. „Движеше се с около 30 км/ч и всички виждахме, че става въпрос за някаква неизправност, коментира тя. Шофьорът коментирал, че нещо не е наред и „не подава нафта“, говорил с шефовете си по телефона, а те от своя страна го инструктирали да продължи да кара напред.  Докато след Ябланица автобусът закъсал напълно.

По думите ѝ на контролното табло на возилото светят знаци „стоп“ и удивителни, които сигнализират за техническа неизправност. „Притеснението ми е, че това се случва с автобус на същата компания в рамките на три дни, коментира търновката. В четвъртък срещу петък тръгнах с автобус от София към Велико Търново в 0:30 часа, като около 3 часа той, поради техническа повреда закъса напълно и шофьорът спря на бензиностанцията между Ябланица и Български извор. Увериха ни, че ще извикат друг автобус, за да ни транспортират, но до 7:30 сутринта не дойде никакъв и успяхме да вземем първият редовен, който тръгва от София по тази линия и ни натовари!“ Тогава закъсалите пътници звънели на спешния телефон 112, но оттам им съобщили, че не могат да се намесят, тъй като не са бедстващи и става въпрос за частна компания.

Росица Пенчева разказа още, че пътниците коментират, че в рамките на последните седмици това е пореден инцидент с автобус на същата фирма и ръководството на превозвача няма адекватни реакции при критичните ситуации. Тя заяви, че утре ще търси начин да сигнализира Министерството на транспорта, информационните технологии и далекосъобщенията за фирмата –превозвач. „Очевидно компанията има проблем с автопарка си, както и с мерките, които взема в тези случаи, когато автобусите дефектират”, обясни тя. „Не може да контролните органи  да не могат санкционират такива некоректни фирми!“